HÅKAN HULTBERG

I slutet av 70-talet tog Håkan Hultberg chansen att spela Althorn i Åstorps Musikkår efter påtryckningar av trumpetaren Conrad “Conne” Sernklev. I hemmet fanns piano och så småningom även orgel, trumpet, trummor och gitarr. Håkan utmanade sig själv och började skriva framförallt instrumental musik.

Håkan spelade med i olika konstellationer under 80-talet och fokus fanns nu på klaviatur och gitarr. I mitten av 90-talet bestämde sig Håkan att spela på alla daghem, förskolor och vårdinrättningar som önskade levande musik. Gensvaret var enormt och Håkan spelade dagligen “överallt” då han tillfälligt var arbetslös.

Björn Afzelius, Mikael Wiehe, Cornelis Vreeswijk, Olle Adolphson, Kjell Höglund och andra artister inspirerade och låtskrivandet tog fart. Samtidigt anlitades Håkan på otaliga fester, bröllop, gillen av alla de slag främst i Skåne och Halland.

2015 gav sig Håkan Hultberg ut med akten “Björn Afzelius och Jag” för första gången. En konsert där Håkan tolkar Björn Afzelius, och blandar med sitt eget material och berättar om låtarnas betydelse och tillkomst. Låten “Jag, ett Maskrosbarn” från 2011 har fått ett varmt bemötande då många kan förlika sig med känslan.

För bokning och ytterligare information,
kontakta Billy Heil info@billyheil.se eller tfn 070-638 84 49

Läs mer om Håkan Hultberg på hans Facebook-sida.